Houtsoorten

Verschillende

houtsoorten

Karakters van houtsoorten

Houtsoorten hebben allemaal een eigen karakter, daar houden wij van. De houtsoorten waar doorgaans mee gewerkt wordt, hebben wij maar even op een rij gezet. Staan jouw houtsoorten er niet bij? Geen probleem, want onze leveranciers kunnen de meeste houtsoorten leveren.

Teak wordt veel gebruikt in de scheepsbouw, met name jachten en voor binnen- en tuinmeubelen. In beide toepassingen is het doorslaggevend dat teak heel goed bestand is tegen weer en wind, maar ook zonder dat het onderhouden wordt. Ook voor fijn schrijnwerk is het favoriet bij beeldhouwers. Tevens wordt het in laboratoria gebruikt als materiaal voor werkbladen, omdat het inert is en weinig poreus. Ook is deze houtsoort gebruikt in de Gouden Koets van de Nederlandse koninklijke familie. Teak bevat veel olie van zichzelf en valt onder de duurzaamheidsklasse (1).

Iroco is een sterke houtsoort die weinig werkt. Het hout is daarom geschikt voor zeer veel doeleinden, zowel binnens- als buitenshuis. Bijvoorbeeld ramen en deuren, kozijnen en gevelbetimmeringen, parketvloeren en binnenbetimmeringen, trappen en traptreden en meubelen niet te vergeten. De duurzaamheid is sterk afhankelijk van de volumieke massa, maar hoe hoger de volumieke massa en hoe donkerder de kleur, des te duurzamer is het hout. Iroco bevat de duurzaamheidsklasse (1-2).

Eiken is vrij sterk en hard, maar wel goed te bewerken. Omdat het erg geschikt is voor eettafels, salontafels en dressoirs, komen de meeste aanvragen daarom bij ons binnen voor Europees eiken. Europees eiken bevat de duurzaamheidsklasse (2).

Noten , één van de mooiste loofhout-soorten. Noten heeft een nette warme uitstraling en bevat de duurzaamheidsklasse (3)

Vuren is de meest gebruikte houtsoort in ons land. Bovendien is prettig om mee te werken. Daarom zeer geschikt voor ordnerkasten en boekenkasten. Een kwalitatief goed betaalbaar massief houtsoort. Wij werken met A-kwaliteit vurenhout. Dit betekent dat er geen scheuren of gaten in het hout zitten. Vuren bevat de duurzaamheidsklasse (4)

Kijk op onze webshop www.iwoodcare.nl voor een aantal voorbeeld producten. Onze maatwerk is even duur dan een standaard meubel elders.